Депутатите ще гласуват на извънредно заседание кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

...
Депутатите ще гласуват на извънредно заседание кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

Депутатите решават: Ще бъде ли гласувано правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Депутатите ще гласуват на изключително съвещание кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС . Процедурата по Конституция към този момент е в ръцете на народните представители. Президентът Румен Радев ще участва на съвещанието на Народното събрание. 

Снимка: bTV

Процедурата в пленарната зала включва три поредни гласувания, с цел да бъде финализиран изборът - гласоподаване за министър председател, гласоподаване на структурата на кабинета и гласоподаване на персоналния състав - министрите.

„ За “ се чака да гласоподават ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това са общо 132 гласа, а с цел да бъде признат кабинетът са нужни 121. 

Председателят на Народното събрание и шефът на правната комисия също ще са тест за сделката сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Движение за права и свободи не са споделили публично по какъв начин ще гласоподават, чака се решението на техните органи А „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ще гласоподават „ срещу “.

Процедурата е ясна и към този момент е фокусирана в ръцете на Народното събрание, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

‚„ Представя се претендентът за министър-председател. Той показва претендентите за министри, структурата на кабинета. Мисля, че има декларирано политическо болшинство. Тук въпросът е на решение. Дълго време чакахме постоянно държавно управление, имахме едно, нека това, което на следващия ден ще бъде гласувано, да бъде по-успешно “, сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

В кабинета " Денков-Габриел " ще има 18 министерства

И ПП-ДБ са на мнение, че постоянен кабинет би трябвало да има оптимално бързо.

„ Доста време чакаме постоянен кабинет, тъй че е обосновано свикването на изключително съвещание “, сподели Никола Минчев от ПП-ДБ.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия резервираха безмълвие през днешния ден. Червените още преди дни обявиха, че няма да поддържат кабинета. Днес такава позиция показаха и от ИТН.

Президентът Румен Радев издаде указа за сформиране на държавно управление

„ Ние ще гласуваме срещу. Доживяхме може би най-неморалното държавно управление да се предлага в историята на България. Събраха се две отвратителни обединения “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

В публична позиция до bTV „ Възраждане “ оповестиха, че 70% от министрите в кабинета „ Денков - Габриел “ са свързани със Съединени американски щати.

Председателят на Народното събрание съобщи, че има декларирано политическо болшинство

„ Доволни ли сте, че в този момент ще ни ръководи кабинет на шпионажа и измяната. Всеки един почтен и честен българин, който има най-малко малко останало геройство и кураж в себе си, дано да излезе с нас на митинг “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Протестите ще са на следващия ден и в събота пред Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР